Съдържание

Благотворителност

  Благотворителността е предхождана от разбиране и съпричастност към страданието на другия. Въпреки че тези способности биват възпитавани у личността още в най-ранна възраст, едва ли има наръчник, в който можем да открием формулата за възпитание на човешките добродетели, отговорни за извършването на благотворителна дейност или желание да помогнем на другия. Много от децата трудно съзнават в какво се състои смисълът на тази думичка и как точно се извършва това дарение. Нещо повече, мъниците трудно успяват да разберат защо е добре да си дадат играчките на някого, след като все още си ги харесват, макар и отдавна прибрани в някой кашон.

  Когато детето преживява различни ситуации, то се учи. А когато разширява хоризонтите си, то гради и ценностната си система. Част от нормалното емоционално развитие на малкия човек е да мисли първо за себе си. А нашата работа като родители и учители е да го научим да мисли за света – този свят, в който толерантността и съпричастието стават все по-важни за оцеляването ни. В ЧДГ „Детски свят“ сме се заели направим благотворителността част от живота на нашите деца! Работа, която изисква и усилия, и постоянство, но резултатът си струва!

  Редовните ни участия в благотворителни кампании , организирани от нас или партньори , възпитават в децата ни добротворност, състрадание и съпричастност!

Благотворителни кампании:

  • „Да помогнем на отец Иван“ – дарени хранителни и санитарни продукти, дрехи, медикаменти и др.;
  • Българска хранителна банка –дарени хранителни продукти;
  • Благотворителен концерт на децата от ЧДГ „Детски свят“ в помощ на Александър Христов с диагноза ДЦП;
  • „Holiday Heroes” – събрани и дарени детски играчки;
  • Благотворителен концерт на децата от ЧДГ „Детски свят“ в подкрепа на народно читалище „Н.Й.Вапцаров“;
  • „Фондация за нашите деца“ – дарение на детски храни , медикаменти, детска козметика и др.
  • Участие на децата от ЧДГ „Детски свят“ в благотворителен концерт в подкрепа на Калоян Васков с диагноза ДЦП. Изработка на сувенири за благотворителният базар.

  В ЧДГ „Детски свят“ традицията повелява за всеки Великден и всяка Коледа да организираме благотворителности. Ако и вие сте с добро сърце и искате да помогнете на света да стане по – добър , следете активностите ни във фейсбук страницата!